یادداشت‌های اسد علیمحمدی                                   My Danish Blog 

 

دو اطلاعيه درباره بازداشت آرش سيگارچی

Saturday, January 28, 2006

 

سازمان ديده بان حقوق بشر:
دستگيری آرش سيگارچی و تشديد سانسور اينترنت
(٨ بهمن ١٣٨٤، نيويورك) سازمان ديده‌بان حقوق بشر دستگيری اخير آرش سيگارچی روزنامه‌نگار و وبلاگنويس ٢٧ ساله ايرانی و محكوميت وی به سه سال حبس را نشانه ديگری از سركوب وسيع مدافعين آزادی بيان در ايران خواند و از دولت ايران خواستار آزادی فوری و بي‌قيد و شرط سيگارچی شد.
ديده‌بان حقوق بشر امروز همچنين فصل مربوط به ايران از گزارش "آزادی كاذب: سانسور اينترنتی در خاورميانه و شمال آفريقا" را به فارسی منتشر كرد. اين گزارش به محدوديت‌های آزادی بيان، مكانيسم‌های كنترل اينترنت، سركوب و بازداشت روزنامه‌نگاران اينترنتی و وبلاگنويسان و سانسور وسيع سايت‌های اينترنتی در ايران می‌پردازد.
دولت ايران اخيرا مسدود كردن سايت‌های اينترنتی از جمله سايت خبری بی‌بی‌سی فارسی و سايت‌های سازمان‌های غير دولتی فعال در امور زنان را تشديد كرده است.
آرش سيگارچی در چهار اسفند ١٣٨٣ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی استان گيلان به ١٤ سال زندان محكوم شد. در سه بهمن دادگاه تجديد نظر سيگارچی را به اتهام "توهين به رهبری" و "فعاليت تبليغاتی عليه نظام جمهوری اسلامی" به سه سال حبس محكوم كرد. در پی صدور اين حكم، سيگارچی در پنج بهمن دستگير و به زندان رشت منتقل شد.
ديده بان حقوق بشر روند نگران كننده كنترل اينترنت و سركوب نويسندگان اينترنتی از سوی دولت ايران را نقض فاحش آزادی بيان در اين كشور خواند.



گزارشگران بدون مرز
عدالت برای آرش سيگارچی

آرش سيگارچی روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نويس كه پيش از اين آخرين ماه‌های سال ۱٣٨٣ را در زندان بسر برده بود، پنجشنبه ٦ بهمن ماه مجددا دستگير و روانه زندان شد. چند روز پيش از دستگيری آرش سيگارچی توسط دادگاه تجديد نظر استان گيلان به جرم " توهين به رهبری و فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی" به سه سال زندان محكوم شده بود. گزارشگران بدون مرز موج جديد سركوب عليه وبلاگ نويسان و دستگيری خودسرانه‌ی آرش سيگارچی را محكوم می‌كند. ما خواهان آزادی فوری اين روزنامه نگار و وبلاگ نويس جوان هستيم. گزارشگران بدون مرز از ديوان عالی كشور می‌خواهد كه پرونده آرش سيگارچی را بررسی و احكام غير قانونی صادر شده عليه وی را لغو كند. آرش سيگارچی سردبير سابق روزنامه ی گيلان امروز و وبلاگ نويس پنجره‌ی‌التهاب است. وی در ٢٨ دی ماه ۱٣٨٣ توسط وزارت اطلاعات دستگير شد در ٤ اسفند ماه دادگاه انقلاب اسلامی استان گيلان وی را به ۱٤ سال زندان محكوم كرد. آرش سيگارچی در ٢٧ اسفند ماه ۱٣٨٣ با وثيقه ۱ ميليارد ريالی آزاد شد. دادگاه تجديد نظر در ۱٩ خرداد ماه تشكيل شد اما در هفته گذشته حكم تقليل محكوميت آرش سيگارچی از ۱٤ سال به ٣ سال را به وی ابلاغ كردند. پنجشنبه ٦ بهمن ماه هنگامی كه آرش سيگارچی برای دريافت حكم و اعتراض نسبت به آن در ديوان عالی كشور به دادگستری رشت مراجعه كرده بود، در همان محل دستگير و روانه زندان شد.
آرش سيگارچی روزنامه‌نگاری جدی و مسئول است كه همواره از روزنامه نگاران در بند شجاعانه دفاع كرده است. وی در سال گذشته زمانی كه تعدادی از روزنامه نگاران و وب‌نگاران در پرونده معرف به "وبلاگ نويسان" دستگير شدند، با شهامت در باره‌ی بدرفتاری و شكنجه آنها در وبلاگ‌اش روشنگری كرد و ازهمكاران زندانی خود حمايت كرد.
آرش سيگارچی از جمله وب‌نگارانی بود كه از سوی گزارشگران بدون مرز دعوت شد تا مطلبی برای جزوه‌ی "وبلاگ نويسان و وب‌نگاران معترض" كه در شهريور ماه گذشته منتشر شد، تهيه كند. اين روزنامه نگار جوان. در بخشی از مقاله خود نوشته است : " روزنامه نگاری اينترنتی كمك موثری برای كثرت گرايی در انديشه است" وی در بخش ديگری تاكيد كرده است كه : رهبران ايران دير يا زود مجبور خواهند شد تا آزادی گردشگری اطلاعات را پذيرفته و به آزادی بيان احترام نهند."

به نقل از: ایران امروز



::: ایمیل :: اسدالله علیمحمدی :: 10:15 :::   مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin
 

LINK  | Comment 2


وبلاگ و سايت‌هایی که به اين نوشته لينک داده‌اند يا در مورد آن نوشته‌اند:

پيام‌هاى زير براى اين يادداشت نوشته شده:

 نويسنده: شهلا

Sunday, January 29, 2006 ساعت 10:02

درود بر تو
اسد جان آرزوی تندرستی و آزادی سریعش را دارم.
نامزدش یکی از دوستان خوب من است و خیلی نگران وی است.
آرزو دارم که حق، نا حق نشود و این گل نازنینمون به زودی از اسارت بیرون بیاد.
فدای تو و بدرود.

 URL:  http://21mehr.com


 نويسنده: گربه خانوم

Sunday, January 29, 2006 ساعت 09:09

سلام.. بيلی چطوره.. يه مطلب نوشتم دوست دارم نظر شما رو حتما داشته باشم.

 URL:  http://gorbeh-irani.persianblog.com






Copyright © 2005-06, Asdollah Alimohammadi. All rights reserved.
Designed by 1saeed.com.
 
 


آگهی


 

دوستان






لوگو



 


 


 
 
آرشیو


آخرين نوشته‌ها:
می‌خواهیم زنده بمانیم
متلک
گروه جدید
ناخدا چه زود رفت
سال نو
سپاس
سیزده آبان
الپر و همسرش را آزاد کنید
از گفتگو نترسیم
اعترافات بیلی و من

لینک تمام یادداشت‌ها

آرشيو ماهانه:
April 2010 (4)
March 2010 (1)
November 2009 (2)
September 2009 (1)
August 2009 (3)
July 2009 (8)
June 2009 (9)
May 2009 (6)
April 2009 (2)
March 2009 (8)
February 2009 (3)
January 2009 (3)
November 2008 (3)
September 2008 (2)
August 2008 (2)
July 2008 (7)
June 2008 (1)
May 2008 (2)
April 2008 (6)
March 2008 (5)
February 2008 (4)
January 2008 (2)
December 2007 (2)
November 2007 (7)
October 2007 (3)
September 2007 (1)
August 2007 (1)
July 2007 (4)
May 2007 (1)
March 2007 (1)
January 2007 (7)
December 2006 (6)
November 2006 (1)
October 2006 (3)
September 2006 (8)
August 2006 (9)
July 2006 (3)
June 2006 (3)
May 2006 (10)
April 2006 (5)
March 2006 (9)
February 2006 (13)
January 2006 (15)
December 2005 (9)
November 2005 (10)
October 2005 (3)
September 2005 (4)
August 2005 (11)
July 2005 (7)
June 2005 (16)
May 2005 (4)
April 2005 (5)
March 2005 (19)
February 2005 (14)
January 2005 (15)

 
جستجو


کلمه مورد نظر را در کادر زير نوشته و روی دکمه جستجو کليک کنيد:

 
فید

Atom Index
RSS 2.0
RSD
 
کپی رایت


<تمام حقوق اين وبلاگ براساس پروانه‌ی Creative Common متعلق به اسدالله عليمحمدی است.